Szerző/Előadó:Pulcinella & Dzsindzsa
 Cím:Panthers' Play
(P) 2009 
A Pulcinellát 2007-ben láttam először a perpignani Jazzèbre Fesztiválon Franciaországban és rögtön beleszerettem a zenéjükbe. Muzsikájuk egyrészt kortárs jazz, abból a fajtából és megközelítésből, amit nagyon szeretek, másrészt groteszk, commedia dell’arte mozgáselemekkel tarkított zenés színház. Fontos, szimpatikus jellemzője a Pulcinella-jelenségnek, hogy a humor sosem teszi komolytalanná a produkciót, a fiatal muzsikusok a zenei minőségből egy jottányit sem engednek.

Hartyándi Jenő


01. Le grand réveil / A nagy ébredés
(Ferdinand Doumerc)
5:14
02. Hókuszpók
(Ferdinand Doumerc)
2:47
03. Fanfare in 7
(Weisz Gábor)
8:38
04. Reggae holiday
(Weisz Gábor)
7:27
05. Doublement boeuf / Hatökör
(Florian Demonsant)
3:14
06. Boldizsár
(Weisz Gábor)
10:00
07. Zuzmó
(Weisz Gábor)
3:25
08. Liesse / Ujjongás
(Florian Demonsant)
5:12
09. Folyosó
(Ferdinand Doumerc)
4:27
10. Shalala
(Weisz Gábor)
3:44
11. Székesfehérvár Lullaby
(Pulcinella)
5:54

Összidő: 60:02
Előadók

Pulcinella:
Ferdinand Doumerc - alt- és tenorszaxofon, fuvola
Florian Demonsant - harmonika
Jean–Marc Serpin - nagybőgő
Frédéric Cavallin - dob

Dzsindzsa:
Weisz Gábor - tenor- és baritonszaxofon, fuvola
Hock Ernő - nagybőgő
G. Szabó Hunor - dob

Produkciós adatok:
Szerzők: Weisz Gábor (3, 4, 6, 7, 10), Ferdinand Doumerc (1, 2, 9), Florian Demonsant (5, 8) és Pulcinella (11)
Manager: Hartyándi Jenő
Executive producer: Pusker Péter
A felvételt a Harmónia Sound Studio (studio@hmk.hu) készítette a győri Petőfi Művelődési Házban 2009. április 30. és május 2. között
Felvétel és keverés: Kapui Szabolcs
a belső borító Németh Alíz fotójának felhasználásával készült
Artwork & design: www.bachman.hu

Producer: Gőz László
Label manager: Bognár Tamás

Készült a győri Mediawave Fesztivállal közös együttműködésben, a Nemzeti Kulturális Alap és az Artisjus Zenei Alapítvány támogatásávalAz album anyaga az alábbi oldalon digitális formában is megvásárolható:


Dalok.hu Dalok.hu


Diane Gastellu - CitizenJazz (fr)
Lionel Eskenazi - Jazzman / Jazz magazine (fr)
Michel À L'Adresse - L'Autre Bistrot (fr)
Concerto (ger)
José Pessoa - Jazz.pt (por)
Lehotka Ildikó - Papiruszportál (hu)
Komlós József Jr. - Kecskenet.hu (hu)

Kattintson a képre a nagyobb felbontásért!A Pulcinellát 2007-ben láttam először a perpignani Jazzèbre Fesztiválon Franciaországban és rögtön beleszerettem a zenéjükbe. Muzsikájuk egyrészt kortárs jazz, abból a fajtából és megközelítésből, amit nagyon szeretek, másrészt groteszk, commedia dell’arte mozgáselemekkel tarkított zenés színház. Fontos, szimpatikus jellemzője a Pulcinella-jelenségnek, hogy a humor sosem teszi komolytalanná a produkciót, a fiatal muzsikusok a zenei minőségből egy jottányit sem engednek.

Mindezért nagy örömmel hívtuk meg őket a 2008-as MEDIAWAVE Fesztiválra, s rögvest rákérdeztünk arra is, hogy nincs-e kedvük alkotó együttműködésre, műhelymunkára hasonszőrű magyar zenészekkel. A MEDIAWAVE sok éve szorgalmazza a kellő mértékű próbákkal megalapozott – tehát egyáltalán nem jam session-szerű – workshopokat, hogy segítse a magyar jazzmuzsikusok integrációját az európai zenei körforgásba.


Pulcinella & DzsindzsaPozitív válaszuk után a magyar Dzsindzsa zenekart választottuk partnernek, amely ugyan ebben a formában alig ismert a jazzszínpadokon, viszont tagjai a hazai fiatal kreatív jazz legnagyobb tehetségeinek számítanak.

Adott volt tehát két különböző kulturális háttérrel, de közel azonos zenei szellemiséggel rendelkező, erőteljes csapat, akik között létrejött a termékeny találkozás, és a háromnapos közös munka végén sikeres zárókoncertet adtak a fesztiválon.

A párduckarmok próbálgatása 2009-ben is folytatódott, s a közös munkáról ezúttal már a BMC és a MEDIAWAVE együttműködésében lemezfelvétel is készült, reményeink szerint egy sorozat első állomásaként. Azzal bocsátjuk útjára ezt a különleges magyar-francia koprodukciót, hogy reméljük: a párducok játékos előadása a lemez hallgatóinak is éppúgy maradandó élményt jelent, mint koncertjeik közönségének.

Hartyándi Jenő
MEDIAWAVE fesztiváligazgató


pulcinellamusic.free.fr

www.dzsindzsa.hu